U svakom projektu Energogroup primenjuje holistički pristup u koordinaciji ljudskih i materijalnih resursa kroz životni ciklus projekta, od ideje do realizacije. Upravljanje građevinskim projektima podrazumeva procesa projektovanja i izgradnje kao i proces upravljanja znanjem.

Energogroup projektni tim koji se sastoji od arhitekata, građevinskih, mašinskih i elektro- inženjera, menadžera i konsultanata poseduje znanje, veštine i iskustva neophodna za postizanje ciljeva projekta vezanih za rokove, troškove, kvalitet gradnje i kompletno zadovoljstvo klijenta. Koristeći tehnike modernog menadžmenta naš projektni tim je obučen da ostvari rezultate koji podrazumevaju:

– Uštedu vremena i novca
– Primenu međunarodnih standarda i najbolje praksa
– Izbegavanje i smanjenje rizika
– Povećanje efikasnosti u projektovanju i izgradnji
– Povećanje zadovoljstva klijenta

Energogroup ima efikasnu unutrašnju organizaciju jer želi da bude pouzdan partner svojim klijentima i da uspešno izvede svaki projekat. Menadžer projekta se dodeljuje svakom projektu i on/ona je odgovoran za uspeh projekta od ideje do primopredaje objekta. U skladu sa projektnim zahtevima Energogroup uključuje partnerske kompanije relevantne za određene oblasti poslovanja različite od građevinske industrije. Pored toga, čineći napore da ispuni očekivanja klijenata, Energogroup uvek razmatra moguće rizike i procenjuje sve prepreke u cilju uspešnog završavanja svakog projekta.