Energogroup d.o.o. otpočinje izgradnju Bloka 43 kao generalni izvođač radova na novom MPC-ovom objektu koji će se nalaziti u Bulevaru Milutina Milankovića na srednjem delu bloka 43 – uz novu kliniku i blizu železničke stanice “Novi Beograd”. Projekat podrazumeva moderan poslovni objekat A klase sa 19.438 kvadrata bruto prostora, uključujući i podzemnu garažu. Investitor je Balkans Real Estate (MPC Properties), vrednost investicije procenjena na oko 20 miliona evra.

Prema idejnom rešenju ovaj slobodnostojeći objekat imaće devet nadzemnih i jednu podzemnu etažu (Po+Pr+8), a biće atrijumskog tipa sa centralnim pešačkim koridorom koji omogućava prolaznost unutrašnjeg dvorišta. Širina tog pešačkog koridora je 12 metara i on u prizemlju deli objekat na dva vizuelna i funkcionalna krila sa komercijalnim sadžajima. Dva vertikalna komunikaciona jezgra pozicionirana su sa obe strane pešačkog koridora i povezivaće nadzemne delove objekta sa podzemnom garažom.

Funkcionalno u prizemlju i na prvom spratu biće smešten restoran/kantina površine oko 500m2 za oko 150 osoba, sa pristupom iz Bulevara Milutina Milankovića i iz samog objekta. Drugi sadžaji podrazumevaju vrtić za dnevno čuvanje dece ukupne površine oko 500 m2, kao i dva zasebna komercijalna prostora uz Bulevar Milutina Milankovića, izložbeni prostor površine 100 m2 i poslovni prostor površine 340 m2. Na gornjim spratovima nalaziće se kancelarijski prostor, dok će objekat posedovati i podzemnu garažu na 3.785 kvadrata. Ukupno će biti na raspolaganju 197 parking mesta, uključujući i parking mesta na otvorenom.

© 2016 Development by Smartweb, all rights reserved.